miércoles, 19 de noviembre de 2008

La Diputació i la Comissió Europea signen un acord per estendre la lluita contra el canvi climàtic als municipis barcelonins

Butlletí diari de notícies de la Diputació de Barcelona


González i Fogué signen l'acord, en presència de Baron 
Autor: Servei de Premsa

17/11/2008 11:48
En el decurs de les XIV Jornades sobre la Unió Europea

La Diputació i la Comissió Europea signen un acord per estendre la lluita contra el canvi climàtic als municipis barcelonins

El president de la Diputació, Antoni Fogué, i el Conseller Principal de la Direcció General d'Energia i Transports de la Comissió Europea, Alfonso González, van signar dilluns un acord que té per objectiu estendre pels municipis barcelonins els objectius d'eficiència energètica i la lluita contra el canvi climàtic a través del “pacte d'alcaldes” constituït fa un temps amb aquesta finalitat.

La signatura ha tingut lloc en el marc de les XIV Jornades sobre la Unió Europea, que avui i demà es fan a l'auditori FAD organitzades per la Diputació de Barcelona, i que en aquesta edició se centren en el canvi climàtic i altres qüestions ambientals.

El representant de la Comissió Europea, 
Alfonso González, ha destacat que amb aquest acord “la Diputació de Barcelona és una institució pionera i líder entre els ens intermedis d'Europa” en la lluita contra el canvi climàtic. El president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, ha dit que el pacte és “la constatació i la confirmació del compromís de donar suport als ajuntaments en aquest tema”, destacant que sense aquest ajut només les grans ciutats podrien emprendre actuacions en aquesta matèria. 

Fogué ha manifestat que el canvi climàtic “és ja una realitat” que només alguns s'entesten a negar, sense cap argument tècnic i fent ostentació d'una gran irresponsabilitat política”. En relació a aquest tema, ha assenyalat que la crisi econòmica “no pot servir d'excusa” per no actuar contra el canvi climàtic, sinó que cal convertir aquest problema en una oportunitat per promoure nous models de creixement, innovadors i sostenibles. En aquesta direcció, ha afirmat que el paper dels poders locals serà decisiu, en el context europeu, tant en la lluita contra la crisi com en el tema del canvi climàtic, com ho demostra el fet que ja són 57 els ajuntaments que s'han adherit al Pacte d'alcaldes per l'energia.

En l'acte d'obertura de les Jornades hi ha pres part també els diputats de Medi Ambient i de Cooperació al Desenvolupament, 
Joan Antoni Baron i Jordi Labòria, respectivament; la secretària per a la Unió Europea de la Generalitat, Anna Terron, i l'ex Comissari europeuManuel Marín, que ha assegurat amb contundència que “el canvi climàtic és un assumpte d'estat i de seguretat nacional, davant del qual cal prendre mesures urgents i contundents ja”.
No hay comentarios: