miércoles, 21 de octubre de 2009

Cimera de Barcelona: Catalunya, referent mundial en la lluita contra el canvi climàtic


El Govern analitza els eixos de la cimera prèvia a la Conferència de Copenhaguen per fer front al canvi climàtic

  • En la reunió de Barcelona sobre canvi climàtic, Catalunya defensarà el paper de les regions en les polítiques d’adaptació i mitigació de l’escalfament global
  • El Govern ha aprovat avui incorporar la zona de Gallecs al Pla d’Espais d’Interès Natural
  • També s’han destinat 10,5 milions d’euros a la signatura de convenis de formació professional i a la construcció de dos centres escolars

El Govern ha analitzat avui la seva aportació a la cimera prèvia a la Conferència de les Parts del Conveni de Nacions Unides pel Canvi Climàtic (COP15), que se celebrarà a Barcelona del 2 al 6 de novembre. Segons ha explicat avui el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, aquesta trobada “permetrà situar Catalunya com a referent mundial en la lluita contra el canvi climàtic”.

La de Barcelona serà la darrera trobada de negociacions abans de la cimera de Copenhaguen i es preveu que aplegui entre 4.000 i 5.000 participants de 190 països. El Govern s’ha marcat com a objectiu que l’acord que surti de Copenhaguen reconegui el paper rellevant dels governs regionals o subnacionals dels ens locals per lluitar contra el canvi climàtic. Segons Baltasar, “fins ara, la lluita contra el canvi climàtic s’ha situat a nivells dels Estats, però, aquests queden molt lluny a l’hora de fer front del combat quotidià contra el canvi climàtic”. Per aquest motiu, “Catalunya reivindicarà que hi hagi un reconeixement explícit que la lluita contra el canvi climàtic té un marc especial i concret per a subestats, regions o nacions”, ha dit Baltasar.

El Govern situa la lluita contra l’escalfament global com un eix fonamental d’actuació dels propers anys. Per això es treballa a través de la Comissió Interdepartamental de Canvi Climàtic i l’Oficina Catalana de Canvi Climàtic. L’aprovació del Pla Marc de Mitigació del Canvi Climàtic 2008-2012, després d’un procés participatiu, és un pas clar en aquest compromís. El conseller Baltasar ha explicat, en referència a aquest Pla que “el 85% de les mesures que s’hi inclouen ja estan en execució”.

No hay comentarios: